Boek
Nederlands

Stormvloed

Corine Hartman (auteur)
Een terminaal zieke hoofdinspecteur bij de politie van Maastricht blijft het onderzoek leiden naar een moord in een religieuze commune in een Limburgs kasteel waarvan ook zijn dochter deel uitmaakt.
Onderwerp
Communes
Titel
Stormvloed
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2012
319 p.
ISBN
9789045201269 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vonne Hollman (51) heeft net gehoord dat haar man Rudi terminaal ziek is, maar kan hem niet tot rust manen. Als hoofdinspecteur bij de politie van Maastricht leidt hij het onderzoek naar een moord en vermissing bij een religieuze commune in een Limburgs kasteel. Omdat hun dochter Nadia (25) met haar dochtertje deel uitmaakt van de commune en de dader mogelijk uit eigen kring komt, gaat Vonne op advies van Rudi tijdelijk in de commune wonen om Nadia te beschermen. Dan is het gezin compleet want zoon Mathias werkt als rechercheur ook mee aan het onderzoek. Dat wordt bemoeilijkt als blijkt dat Nadia zwanger is geraakt van leider Jesjoea, die al gauw wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. De vroegere eigenaar (1964) van een reclamebureau schreef eerst drie misdaadromans. Dit is haar zesde (psychologische) thriller, waarin de plot uitstekend is opgebouwd. De verledens en onzekerheden van de hoofdpersonen zijn goed verwerkt in een heel boeiend verhaal, waarin de spanning steeds verd…Lees verder

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.


Onderscheidingen

  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019 en 2020
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bloedlijn (beste Nederlandstalige thriller 2013)
  • Hebban Award voor Als de dood (beste Nederlandstalige thriller 2011)

Lees verder op Wikipedia