Boek
Nederlands
Rechercheur Jessica Haider krijgt te maken met een seriemoordenaar die zijn slachtoffers gruwelijk mishandelt en ze daarna als dieren opzet.
Titel
Zielloos
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2014
319 p.
ISBN
9789045204840 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens de begrafenis van haar vader stort Jessy volkomen in. Niet verwonderlijk, want ze krijgt tijdens die begrafenis een rood kartonnen hart met de boodschap ‘Ik wil je. Ik wil je hart. En meer’. In de Maasplassen, vlak bij het huis van Jessy, wordt het verminkte lijk van Ruben gevonden, een jongen uit Zimbabwe. Markus Deerberg werkt in een fitnesscenter. Hij heeft een homoseksuele relatie met Carl. Op een avond sluit hij de sportstudio, voelt een injectie, wordt zwaar toegetakeld en tentoongesteld achter een raam. Dit is het begin van een reeks moorden waarbij een psychopaat actief is. Jessy wil deze seriemoordenaar ontmaskeren. Even later maken we kennis met mère Agnes, een kloosterlinge en verpleegkundige die gefascineerd is door bijen. En ook met Saligia, een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt en waarvan Jessy lid is. Ten slotte worden personen die in de vorige delen van de reeks voorkomen regelmatig mee in het verhaal betrokken.
Zielloos is g…Lees verder
Zuid-Limburg krijgt te maken met een moordenaar die zijn slachtoffers op een gruwelijke manier mishandelt en daarna als dieren opzet. In deze derde thriller in de serie rond rechercheur Jessica Haider heeft een psychopathische moordenaar het gemunt op Jessica. Hij zet zijn slachtoffers op, net zoals zij dieren en moordenaars prepareert. Hij noemt zich zoon van Brezinger, de man die Jessica’s zoon vermoordde en is griezelig goed op de hoogte van Jessica’s doen en laten. Jessica gaat net als Dexter uit de gelijknamige tv-serie, haar eigen weg in wraak op moordenaars. Ze drinkt en gebruikt drugs om te overleven en heeft veel moeite om normaal te functioneren. Tussendoor krijgt Jessica nog een opdracht van Saligia, een geheim elitecorps dat ingrijpt als justitie in hun ogen faalt. Het verhaal wordt afwisselend verteld door Jessica (ik-figuur), de moordenaar en zijn slachtoffers. Uiteindelijk blijkt wraak de motivatie te zijn van alle personages. En bijzonder spannende thriller, verrassend…Lees verder

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.


Onderscheidingen

  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019 en 2020
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bloedlijn (beste Nederlandstalige thriller 2013)
  • Hebban Award voor Als de dood (beste Nederlandstalige thriller 2011)

Lees verder op Wikipedia