Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het gouden garen

Cornelia Funke (auteur), Lionel Wigram (medewerker), Esther Ottens (vertaler)
+1
Het gouden garen
×
Het gouden garen Het gouden garen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Jacob en Will Reckless komen in aanraking met een eeuwenoude elf die hun levens verstoord en hen weer naar Mirrorworld brengt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het gouden garen / Cornelia Funke ; geïnspireerd door de samenwerking van Cornelia Funke en Lionel Wigram
Auteur
Cornelia Funke
Medewerker
Lionel Wigram
Vertaler
Esther Ottens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Goldene Garn
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
479 p.
ISBN
9789045119861 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Zwarte Fee heeft Will gered en daarvoor heeft ze Jacob opgezadeld met een vloek. De Elzenelf ofwel Speler eist namelijk de toekomstig eerstgeborene op van Jacob en Vos. Zij zoeken nu de Zwarte Fee omdat zij willen dat de Fee haar de vloek herroept. Speler is gevaarlijk. Hij is meester over het glas en kan alles in zilver veranderen. Hij maakt wezens die gezichten stelen. Wezen 16 heeft Wills vrouw in een Doornroosjeslaap gebracht en haar gezicht gestolen. Met haar nieuwe gedaante lokt 16 Will, die de magische kruisboog heeft, naar Speler. Het boek begint met een inhoudsopgave van de 73 hoofdstukken, een kaart van de spiegelwereld en een samenvatting van de twee vorige delen van de serie 'Reckless'*. Daarna volgt een lijst van de belangrijkste personages. Ondanks deze hulpmiddelen is het lastig om grip op het verhaal te krijgen. Per hoofdstuk wisselen de hoofdpersonen en enkele personages hebben ook wisselende namen en karakters. Al met al vraagt het van de lezer heel wat doorzettin…Lees verder

Reckless. Het gouden garen

In dit derde deel gaat Will op zoek naar de Zwarte Fee om met de magische kruisboog een einde te maken aan de vloek die zij uitgesproken heeft over zijn broer Jacob, sinds deze Will gered heeft van de verstening. Jacob zelf is dan weer op zoek naar zijn broer om hem te behoeden voor het kwaad. Samen met zijn onafscheidelijke metgezel Vos, voor wie hij zijn liefde niet kan uitspreken omdat op hun eerstgeborene in de toekomst ook al een vloek rust.Zoals het hoort, begint dit derde deel met een samenvatting van wat vooraf ging, een lijst van de belangrijkste personages, naast ook een kaart van de wereld achter de spiegel. Helaas is dit niet voldoende om te kunnen volgen. De twee vorige delen waren al geen makkie, maar in dit derde raakte ik stilaan het spoor volkomen bijster. Het aantal personages is te groot, voor de handigheid wordt er voor sommmigen bovendien meer dan één naam gebruikt, anderen nemen dan weer een valse identiteit aan. Per hoofdstuk wisselen de ho…Lees verder

Over Cornelia Funke

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Elena Ternovaja

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia