Boek
Nederlands

Traktatiepret, zo doe je het !

Corrie Verschoor (auteur), Jolanda Zuydgeest (auteur)
+1
Traktatiepret, zo doe je het !
×
Traktatiepret, zo doe je het ! Traktatiepret, zo doe je het !
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Knutselideetjes voor traktaties ter gelegenheid van een verjaardag, geboorte, feestje of een bedankje. Met patronen en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Traktatiepret, zo doe je het !
Auteur
Corrie Verschoor Jolanda Zuydgeest
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Cantecleer, 2003
48 p. : ill.
ISBN
90-213-3389-9
Plaatsingssuggestie
624.9 (SISO) Knutselen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Traktatiepret, zo doe je het is een klein knutselboek boordevol leuke ideeën om een geslaagd feestje te bouwen van begin tot einde! Traktaties in elkaar knutselen, originele uitnodigingskaartjes maken, een spannend bordspel en tot slot bijzondere bedankjes om de genodigden te zeggen dat je 't fijn vond dat ze erbij waren! Het bordspel wordt uitgelegd aan de hand van een heus verhaaltje over Koning Klapper die de sleutel van zijn schatkist kwijt is. Op een kinderfeestje is dit een leuk voorleesmoment ter inleiding van een spannend spel!

Dit boekje maakt de organisatie van een feestje een hele belevenis: alle voorbereidingen zijn stuk voor stuk haalbare knutselwerkjes. De patronen kunnen met een kopieerapparaat tot de juiste afmetingen worden vergroot. Bij elk knutselwerkje werd bovendien een leuk versje bedacht!

[Lydia Herdies]
Een leuke uitgave met knutselideetjes voor (kinder)traktaties ter gelegenheid van een verjaardag, geboorte, feestje of een bedankje. Na een inleiding met de algemene werkwijze en de benodigde basismaterialen volgt een aantal hoofdstukjes waarin diverse creatieve verpakkingsideetjes voor traktaties zijn uitgewerkt. Bij elk idee staat aangegeven welke extra materialen er nodig zijn. Daarnaast staan de patronen van de verschillende verpakkingen met erbij vermeld met hoeveel procent een patroon vergroot moet worden. Elk hoofdstuk wordt ingeleid met een klein gedichtje dat aansluit bij de uitgewerkte traktaties. Een drietal tips voor het uitdelen maken de uitgave compleet. De uitgave is voorzien van kleurenfoto’s die een goed beeld geven van het uiteindelijke resultaat. Creatieve uitgave die kinderen (in samenwerking met ouders) vanaf ca. 10 jaar al veel plezier laat beleven aan de voorbereidingen voorafgaand aan het feest.