Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als FBI-agente Nell na 10 jaar terugkomt naar Suffolk County om haar vader te begraven, wordt het in stukken gehakte lichaam van een escort gevonden. Lee, de buddy van haar vader, betrekt haar bij het onderzoek dat gaandeweg een persoonlijke zoektocht wordt.
Titel
Meisjes zoals wij
Auteur
Cristina Alger
Vertaler
Gerda Baardman Jan De Nijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Girls like us
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2020
270 p.
ISBN
9789046825747 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Meisjes zoals wij

Eerste zin. Op de laatste dinsdag van september strooien we de as van mijn vader uit voor de kust van Long Island.

FBI-agente Nell Flynn, die net een Russische gangster heeft gedood, keert na jaren terug naar Long Island om haar vader te begraven. Een plaatselijke politieman vraagt haar mee de moord op een paar piepjonge prostituees te onderzoeken. Al snel wijzen heel wat sporen in de richting van Nells vader. Nell ontdekt dat hij een buitenlandse rekening had, voor een jong meisje een appartement had gehuurd en misschien zelfs de moordenaar van haar moeder is. Of probeert iemand hem er postuum in te luizen? Op het herfstige Long Island blijkt iedereen te wantrouwen.

Bestsellerauteur Cristina Alger heeft haar misdaadromans over de bankierswereld en de oneindig rijken der aarde vaarwel gezegd, en dat is een goede beslissing. Ze heeft zich nog niet helemaal bevrijd van de makkelijke retoriek over goed en slecht, maar slaagt er wel in een actueel, knap en spannend verhaal te vertellen over jonge, illegale meisjes die op feestjes met machtige mannen worden geprostitueerd en voor wie niemand …Lees verder

Als de vader van FBI-agente Nell Flynn bij een motorongeluk is omgekomen en ze na zijn crematie als enig kind de administratieve zaken afhandelt, ontdekt ze veel over Martin, rechercheur bij de politie, dat ze niet wist. Zo blijkt hij een dikke bankrekening op de Kaaimaneilanden te hebben en lijkt er een vrouw in zijn leven te zijn. Daarna vraagt Lee, de collega met wie Martin samenwerkte, Nell om mee te denken in een zaak waaraan hij werkt. Het gaat om de moord op een jonge vrouw die veel lijkt op een eerdere moord waaraan haar vader werkte. Als ze samen met Lee aan de zaak werkt, komen steeds meer schokkende feiten naar boven over de rol van haar vader. De vroegere bedrijfsjuriste uit New York is nu bestsellerauteur. Van haar romans werden er drie vertaald in het Nederlands en de laatste ‘De vrouw van de bankier’* zal verfilmd worden. Deze goed vertaalde vierde is een heel spannende thriller met een uitstekende plot, een sympathieke, herkenbare hoofdpersoon, steeds nieuwe, vaak verr…Lees verder

Over Cristina Alger

Cristina Alger (New York, 1980) is een Amerikaans juriste en auteur van spannende romans.

Leven en werk

Alger studeerde af aan Harvard en New York University School of Law, was bedrijfsjurist en werkte als analist bij Goldman Sachs voordat ze schrijver werd. Haar vader was de bekende investeringsexpert David Alger, die in 2001 omkwam tijdens de aanslag op de Twin Towers.

De New York Times noemt haar de bestseller auteur van The Banker’s Wife, Girls Like Us, The Darlings en This Was Not the Plan. Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Privé

Alger woont in New York met haar echtgenoot en kinderen.

Bibliografie (selectie)

Suggesties