Boek
Nederlands

Prins Caspian, voorafgegaan door Het paard en de jongen

C.S. Lewis (auteur)
+1
Prins Caspian, voorafgegaan door Het paard en de jongen
×
Prins Caspian, voorafgegaan door Het paard en de jongen Prins Caspian, voorafgegaan door Het paard en de jongen

Prins Caspian, voorafgegaan door Het paard en de jongen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bundeling van het derde en vierde verhaal van de Narniakronieken. Vanaf ca. 10 jaar.
Bevat
Titel
Prins Caspian, voorafgegaan door Het paard en de jongen
Auteur
C.S. Lewis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Kampen: Kok, 2007
350 p.
ISBN
9789043514606

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van het derde en vierde deel van de Narnia kronieken*. Deel drie, 'Het paard en de jongen' speelt in de 'Gouden Eeuw', in het zuiden van Calormen. Daar leeft in een vissershutje een 11-jarige jongen, Shasta. Hij wordt slecht behandeld door zijn stiefvader. Op een dag komt een Tarkaan op een prachtige schimmel te gast in het hutje. Shasta ontdekt dat dit paard kan praten en ze besluiten samen te vluchten naar het land Narnia. Een romantisch avonturenverhaal met heel veel details in een sprookjesachtige sfeer. De tijdloze verwijzingen van morele aard zijn wat nostalgisch. In het vierde deel, 'Prins Caspian', worden Peter, Susan, Edmund en Lucy, wachtend op de trein die hun naar kostschool zal brengen, op wonderbaarlijke wijze weggezogen naar het land Narnia, waar ze nog geen jaar geleden uit teruggekeerd waren. Veel is er intussen veranderd en het blijkt dat prins Caspian hen heeft teruggeroepen om te helpen het land te redden. Goed geschreven, boeiend verhaal waarin je wordt …Lees verder

Over C.S. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door "Genvessel"

Clive Staples Lewis, beter bekend als C.S. Lewis, (Belfast, 29 november 1898 – Oxford, 22 november 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en christelijk apologeet.

Inleiding

Lewis, door intimi ook wel Jack Lewis genoemd, werd vooral bekend door zijn door het christendom geïnspireerde boeken, zowel fictie als apologetische en filosofische verhandelingen. Een van zijn bekendste werken is The Screwtape Letters (Nederlandse titel: Brieven uit de Hel) uit 1942, waarin hij op originele wijze christenen tracht te waarschuwen voor het geloofsondermijnende werk van de duivel. Toch is Lewis nog meer bekend gebleven om zijn kinderboeken over het magische land Narnia, waar hij overigens dezelfde boodschap in heeft verwerkt. Deze boeken zijn in Engelstalige landen algemeen bekend en worden, mede door de diverse verfilmingen ervan, tegenwoordig ook veel in anderstalige landen gelezen.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties