Dvd
Engels
De 15-jarige Jay vraagt de hulp van zijn buurman, een ervaren surfer, om hem te trainen voor het surfen op de gevaarlijke golven bij Mavericks, Noord-Californie͏̈. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Surfen
Titel
Chasing mavericks
Regisseur
Curtis Hanson Michael Apted
Componist
Chad Fischer
Acteur
Gerard Butler Jonny Weston Elisabeth Shue
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 112 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5051888136812

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 48 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een sportdrama van Michael Apted en Curtis Hanson met Gerard Butler (Machine gun preacher) en Jonny Weston, gebaseerd op ware gebeurtenissen. In 1993 vraagt de dan 15-jarige Jay Moriarity aan zijn buurman, een ervaren surfer, om hem te helpen met de surftraining. Hij wil als jongste surfer ooit de gevaarlijke golven bedwingen op de locatie genaamd 'Mavericks' in Noord-Californië. Terwijl Jay een zware mentale en fysieke training uitvoert, groeit er een vader-zoonband tussen de twee, en leren beiden ook hun privéproblemen aan te pakken. Jelle Schot (Cinema.nl, i) ziet teveel zoetsappigheden en zijlijntjes, maar ook 'de hartslagverhogende slotakte, waarin de maandenlange trainingsarbeid zich eindelijk uitbetaalt, maakt bijna alles goed. (...)' Eric le Duc (Telegraaf 25-10-'12) geeft 3 (van 5) sterren: '(...) Die gedroomde monstergolf sleurt het op feiten gebaseerde 'Chasing Mavericks' op het nippertje weg uit de grauwe middelmaat van doorsnee gezins- en sportdrama's.' Vanaf ca. 15 jaar.

Over Curtis Hanson

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Curtis Lee Hanson (Reno, 24 maart 1945 – Hollywood Hills, 20 september 2016) was een Amerikaanse filmmaker. Hij werd bekend met de film L.A. Confidential (1997), waarvoor hij een Oscar won (voor beste aangepaste scenario).

Filmcarrière

Curtis Hanson werd geboren in Reno, Nevada. Zijn middelbare school werkte hij niet af, waardoor hij reeds op jonge leeftijd een job ging zoeken. Hij begon als freelance fotograaf en schreef ook voor het filmmagazine Cinema. Gedurende de jaren 70 startte de carrière van Hanson als filmmaker. Zo hielp hij in 1970 mee aan het schrijven van een scenario gebaseerd op een kortverhaal van de bekende schrijver Howard Phillips Lovecraft. Enkele jaren nadien kroop Hanson voor het eerst in de regiestoel. Zijn debuutfilm Sweet Kill (1973) werd gedraaid onder het toezicht van producer Roger Corman. De film werd bij zijn première niet met veel enthousi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties