Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De diepte van een Zweeds meer

De diepte van een Zweeds meer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Hesther gaat met haar beste vriendin Mo en dier ouders op vakantie naar Zweden. Daar ontmoeten ze twee knappe Zweedse jongens en komt hun vriendschap onder druk te staan. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
De diepte van een Zweeds meer
Auteur
Daan Remmerts de Vries 1962-
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2006?
93 p.
ISBN
9789056378370

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hesther gaat met haar beste vriendin Mo en dier ouders op vakantie naar Zweden. Hesther en Mo houden beide van tekenen en maken samen lugubere strips. In het vakantiepark arriveren twee Zweedse jongens, Lars en Björn; Lars profileert zich al snel als een snelle jongen die duidelijk interesse heeft in beide meiden. Hesther en Mo worden ineens concurrenten van elkaar en krijgen ruzie. Het verhaal is vanuit de ik van Hesther verteld. Haar gevoelens en verlangen naar haar vakantievriendje staan centraal. Het basisthema van dit boek is voor tienermeiden herkenbaar: twee vriendinnen krijgen ruzie over dezelfde jongen. Ook de beschrijving van de vakantie zelf zal een aha-gevoel opleveren. Toch heeft het verhaal wat meer diepgang: Hesther maakt een totale omslag en komt tot inkeer over de ruzie met haar beste vriendin en haar werkelijke verlangens. De schrijver verwoordt gebeurtenissen in beelden en onverwachte momenten die voor de lezer tot leven komen. De sfeer in dit dunne boek is hierdoor…Lees verder

Over Daan Remmerts de Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd. In Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia