Boek
Nederlands

De kloffel van Moffel

+1
De kloffel van Moffel
×
De kloffel van Moffel De kloffel van Moffel

De kloffel van Moffel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De mol Moffel is jaloers als gans Arie zijn vriendje afpakt. Moffel bedenkt een oplossing. Prentenboek met illustraties in collagetechniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jaloers zijn
Titel
De kloffel van Moffel
Auteur
Daan Remmerts de Vries 1962-
Taal
Nederlands
Uitgever
Hilversum: FC Klap, 2007
[24] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de schooltelevisie-serie 'Koekeloere'
ISBN
9789085672623
Plaatsingssuggestie
Jaloers zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De mol Moffel (kortweg 'Mof') vindt een apparaat uit om de gans Arie, die zijn vriend de worm Piertje afpakt, weg te schieten. Met een smoes lokt hij Arie, maar wordt zelf weggeschoten. Opluchting en bewondering over zijn vliegkunst als Moffel, weliswaar met pleisters, weer terugkeert. Arie overkomt hetzelfde. De opluchting van Moffel deelt Piertje niet, hij propageert het samenspelen met een mooiere uitvinding: de knoffel. Op het laatste blad komt een gehavende, maar trotse Arie aanlopen. Hartverwarmend verhaal van een veelbekroond kunstenaar die met kostelijke taalgrappen een origineel derde prentenboek van de bekende karakters uit het televisieprogramma 'Koekeloere' een feest van herkenning brengt. Stevige uitvoering met de vliegende Moffel en Arie op de schutbladen. Een duidelijke tekst met geen woord te veel of te weinig onder de door de witte bladzijde speels omkaderde illustraties. De gekleurde grappige illustraties zijn in een humoristische collage-verf-tekentechniek gemaakt…Lees verder

Over Daan Remmerts de Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd. In Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia