Boek
Nederlands

De olifant in de appelboom

+1
De olifant in de appelboom
×
De olifant in de appelboom De olifant in de appelboom

De olifant in de appelboom

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Olifant en merel zitten samen in een boom. Olifant is een kuddedier en merel een zangvogel. Ze lijken niet veel gemeen te hebben. Of toch wel? Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De olifant in de appelboom / tekst en illustraties Daan Remmerts de Vries
Auteur
Daan Remmerts de Vries 1962-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hoorn]: Hoogland & Van Klaveren, © 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789089673480 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jezelf zijn (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘De olifant in de appelboom’ is een gelaagd prentenboek over een olifant die samen met een merel in de boom zit. De één een kuddedier, de ander een zangvogel. Eerst lijken ze elkaar dan ook niet echt te begrijpen. Toch zitten ze allebei in dezelfde boom, hoog boven de grond… Lijken ze dan toch op elkaar? In zachtaardige stijl geschreven en in kleur geïllustreerd. Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 1962) is een bekende Nederlandse schrijver, illustrator, jeugdauteur en schilder. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze prijzen, zoals de Gouden Griffel. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Daan Remmerts de Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd. In Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia