Boek
Nederlands
Als peuter moet Mowgli vluchten voor de valse, mensenhatende tijger. Op het nippertje wordt hij gered door twee wolven, die hem beschermen en opvoeden in de jungle van India. Maar de tijger is hem niet vergeten! Hervertelling van het beroemde en verfilmde verhaal. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het jungleboek
Auteur
Daan Remmerts de Vries 1962-
Naar het werk van
Rudyard Kipling
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Het jungle boek
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2020 | Andere uitgaves
136 p. : ill.
ISBN
9789021423418 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het verhaal over de peuter Mowgli die opgroeide in het oerwoud van India is erg bekend, vooral door de verfilmingen van het boek van Rudyard Kipling. Mowgli moet vluchten voor de tijger Shere Khan en wordt door twee wolven in hun gezin opgenomen. In de jungle volgen we het leven en de spannende avonturen van Mowgli tot hij zeventien jaar is en terugkeert naar de mensenwereld. Veelvuldig bekroond auteur Daan Remmerts de Vries vertelt het verhaal op een literaire, toegankelijke wijze, uitgaande van het originele boek, waarbij hij minder bekende woorden niet schuwt (die in de context steeds duidelijk worden). Geen geromantiseerde weergave zoals in de films, maar de realistische avonturen en de strijd tussen mens en dier (en hoe Mowgli zich in deze voor hem extra moeilijke strijd ontwikkelt). Soms met maatschappijkritiek (bijvoorbeeld hoe er met het milieu wordt omgegaan), maar ook aandacht voor vriendschappen en angsten die overwonnen moeten worden en over de hiërarchische verhoudingen i…Lees verder

Over Daan Remmerts de Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd. In Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia

Suggesties