Boek
Nederlands

Piertje is jarig

+1
Piertje is jarig
×
Piertje is jarig Piertje is jarig
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Piertje jarig is, krijgt ze van Moffel een voetbal waar ze niet blij mee is; maar misschien heeft ze niet goed genoeg gekeken. Prentenboek met boeiende illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn, Vriendschap
Titel
Piertje is jarig
Auteur
Daan Remmerts de Vries 1962-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hilversum]:: Klaproos, 2005
[26] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de schooltelevisie-serie 'Koekeloere'
ISBN
90-77119-76-0
Plaatsingssuggestie
Jarig zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Piertje is jarig en erg benieuwd wat haar vrienden voor cadeautje voor haar bedacht hebben. Haar belangrijkste vriend, de mol Moffel, komt als eerste met zijn cadeau. Piertje denkt dat het een voetbal is en wordt erg kwaad, want wat moet een pier die geen poten heeft met een voetbal. Dan komt Arie en die biedt aan dat Piertje mee mag vliegen, maar ze blijkt te zwaar te zijn. Piertje vindt het maar een rotverjaardag, loopt weg en verdwaalt in het donker. Dan komt Moffel met de bal, die eigenlijk de maan blijkt te zijn en het bos prachtig verlicht. Heel goed opgebouwd en schitterend geschreven prentenboek over de vriendschap tussen twee personen die soms onder spanning kan staan als je niet goed naar elkaar luistert. Elke pagina heeft drie regels tekst en een boeiende kleurrijke illustratie in gemengde techniek (verf, stempels, stukjes papier) die door de details de tekst aanvullen. Zowel tekst als illustraties bevatten veel humor en vooral het slot is goed gekozen, waardoor het thema e…Lees verder

Piertje is jarig

Piertje, de worm, is jarig en ze verwacht geschenkjes. Maar wat een tegenvaller: ze krijgt van Moffel, de mol, een voetbal en ze heeft niet eens voeten. Ze verdwijnt heel verdrietig, en ze komt Arie, de struisvogel, tegen. Jij verdient een vliegles, zegt hij, maar voor Arie kan opstijgen stort hij al neer. Piertje is te zwaar, zegt Arie, en dit maakt haar heel boos. Piertje dwaalt verdrietig rond in het bos tot ze ineens een lichtje ziet aankomen. Het is Moffel met een lichtende bal. Moffel geeft een schop tegen de bal die hoog in de donkere nacht vliegt. Nu is het geen bal meer maar de maan die het bos prachtig verlicht. Toch nog een prachtig cadeau! Dit prenten-voorleesboek is gebaseerd op de schooltv-serie 'Koekeloere'. Het verhaal gaat over klein verdriet en vriendschap. De emoties komen tot zijn recht in de illustraties maar de omlijsting ervan is heel rommelig. De tekst mag er wel zijn.

Over Daan Remmerts de Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd. In Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia