Dvd
Engels
Na een mislukte zelfmoordpoging raakt de dakloze Lucas bevriend met Jacques, eigenaar van een verlopen bar in New York
Onderwerp
Daklozen
Titel
The good heart / written and dir. by Dagur Kári
Regisseur
Dagur Kári
Componist
Orri Jonsson
Acteur
Brian Cox 1946- Paul Dano Isild Le Besco
Taal
Engels
Uitgever
Living Colour Entertainment, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
99 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717774232262

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een tragikomedie van de IJslandse regisseur Dagur Kári, zijn eerste Engelstalige film na Dark horse (2005) en zijn debuut Nói albínói (2003). Lucas (Paul Dano) is een onzekere jongeman die huist in een kartonnen doos onder Brooklyn Bridge. Na een mislukte zelfmoordpoging raakt hij in het ziekenhuis bevriend met de cynische Jacques (Brian Cox), hartpatiënt en eigenaar van een verlopen kroeg in New York. De recensenten zijn positief over de acteurs, maar zijn verder kritisch. André Waardenburg (NRC 7-7-'10) bijvoorbeeld vindt de film 'wat gemakzuchtig' en concludeert: 'Wat de film uiteindelijk de das omdoet, is de sentimentaliteit die in de climax ten tonele wordt gevoerd en waarbij het 'goede hart' uit de titel op het toneel verschijnt.'

Over Dagur Kári

Dagur Kári Pétursson (Aix-en-Provence, 12 december 1973) is een IJslands regisseur.

Dagur Kári werd geboren in Frankrijk als kind van de IJslandse schrijver Pétur Gunnarsson. Op 3-jarige leeftijd kwam hij naar IJsland. Tussen 1995 en 1999 studeerde hij aan de Deense filmschool. Hij brak internationaal door met de film Nói albinói in 2003. Dagur Kári speelt bij de IJslandse formatie Slowblow, die de muziek bij al zijn films verzorgt.

Filmografie (selectie)

  • 2001: Villiljós
  • 2003: Nói albinói
  • 2005: Voksne mennesker
  • 2009: The Good Heart
  • 2014: Fúsi (Virgin Mountain)

Externe link

  • (en)  Dagur Kári in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia