Wanneer een advocaat moet gaan werken voor een grote advocatenfirma worden zijn idealisme en integriteit op de proef gesteld.
Onderwerp
Advocaten
Titel
Roman J. Israel, Esq. / written and directed by Dan Gilroy
Regisseur
Dan Gilroy
Acteur
Denzel Washington Colin Farrell Carmen Ejogo 1973-
Componist
James Newton Howard 1951-
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
117 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609638066

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Misdaaddrama van Dan Gilroy (Nightcrawler) met in de hoofdrol Denzel Washington (Fences; The great debaters). Roman J. Israel is een idealistische advocaat die al jaren voor een klein advocatenkantoor in Los Angeles werkt. Hij is zeer slim, maar sociaal onhandig en werkt vooral op de achtergrond. Wanneer de firma failliet gaat, moet hij gaan werken voor het kantoor van de ambitieuze en rijke advocaat George Pierce (Colin Farrell) waardoor zijn idealisme en integriteit op de proef gesteld worden. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 51% ‘fresh’: ‘Intriguing yet heavy-handed, Roman J. Israel, Esq. makes the most of – but never quite lives up to – Denzel Washington's magnetic performance in the title role.’ Washington was genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe voor Beste hoofdrol.

Over Dan Gilroy

CC BY 2.0 - Foto van/door anna Hanks

Daniel Christopher (Dan) Gilroy (Santa Monica, 24 juni 1959) is een Amerikaanse filmscenarist en regisseur. Hij is de broer van filmmakers Tony Gilroy en John Gilroy.

Carrière

Dan Gilroy werd samen met zijn tweelingbroer John geboren op 24 juni 1959. Hij groeide op in een familie van filmmakers. Zijn vader was scenarist, regisseur en Pulitzerprijswinnaar Frank D. Gilroy. Zijn tweelingbroer John is een filmmonteur en zijn oudere broer Tony Gilroy is eveneens een scenarist en regisseur. Sinds 1992 is hij getrouwd met actrice Rene Russo.

Gilroy groeide op in Orange County (New York). Hij studeerde aan Washingtonville High School en Dartmouth College.

In maart 1992 huwde hij met actrice Rene Russo, met wie hij een jaar later een dochter kreeg. Datzelfde jaar maakte hij zijn debuut als scenarist met de sciencefictionfilm Freejack van regisseur Geoff Murphy. In 2005 schreef hij het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties