Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Zeven pelgrims vertrekken naar de levensgevaarlijke planeet Hyperion waar de geheimzinnige Tijdtomben binnenkort hun geheimen gaan prijsgeven.
Titel
Hyperion
Auteur
Dan Simmons
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hyperion
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2014 | Andere uitgaves
476 p.
ISBN
9789024565184 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de achtentwintigste eeuw woedt een oorlog tussen de mensheid en de Ousters. Hyperion is een van de doelwitten. Het is een planeet waarop de technologie van de achtentwintigste eeuw nog maar nauwelijks is doorgedrongen, maar het is ook de verblijfplaats van de geheimzinnige en door iedereen gevreesde Shrike, die in het Dal van de Tijdtombes leeft. Zeven pelgrims maken een reis naar de Tijdtombes op een oplossing te vinden voor de gevaarlijke politieke situatie. Er is echter een verrader in hun midden... De Amerikaanse sf-schrijver Dan Simmons won eerder de World Fantasy Award. Met 'Hyperion' heeft hij een aparte mengeling van technologische sciencefiction en fantasy geschreven. Het wisselende vertellersstandpunt, de goed bestudeerde maar ingewikkelde plot en de ietwat wijdlopige stijl zorgen ervoor dat Hyperion geen gemakkelijk leesvoer is. De betere sciencefiction, maar het had geserreerder gekund. Goed vertaald. Kleine druk.

Over Dan Simmons

Dan Simmons (Peoria (Illinois), 4 april 1948) is een Amerikaanse schrijver van sciencefiction, fantasy en horror.

Simmons was 17 jaar lang leraar lager onderwijs, voordat hij zich fulltime op het schrijven richtte. Met het eerste verhaal dat hij publiceerde in 1982, won hij een literatuurprijs. Sindsdien heeft hij vele andere prijzen gewonnen, waarvan de belangrijkste de Hugo Award voor Hyperion is (uitgereikt in augustus 1990 tijdens de 48e World Science Fiction Convention in het Nederlands Congres Centrum te Den Haag). Dit is trouwens het eerste deel van zijn meest bekende werk, de space opera tetralogie De Hyperion Canto's, waarvan de andere delen De Ondergang van Hyperion (The Fall of Hyperion), Endymion en De opkomst van Endymion (The Rise of Endymion) zijn.

In 2003 is hij met Ilium aan een nieuw epos begonnen, dat in 2005 vervolledigd werd met Olympos. Deze boeken combineren elementen uit The Tempest van Shakespeare en À la Reche…Lees verder op Wikipedia

Suggesties