Dvd
Nederlands
De forensisch psychiater Fokke Augustinus erft het boerenbedrijf van zijn vader en verhuist naar het Groningse platteland. Het bedrijf blijkt onderdeel uit te maken van een criminele organisatie.
Onderwerp
Drugs
Taal
Nederlands
Uitgever
Lumiere, 2018
5 dvd-video's
Speelduur
16 x ca. 50 min.
EAN
8711983968011

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 1 en 2 van een Nederlandse misdaadserie* met Marcel Hensema, Kim van Kooten en Martijn Lakemeier. Fokke Augustinus, een forensisch psychiater met een burn-out, erft de oude boerderij ‘Hollands Hoop’ van zijn vader op het Groningse platteland. Samen met zijn vrouw en drie kinderen verhuist Fokke naar Groningen. Hij verwacht dat de nieuwe omgeving de onderlinge band zal verbeteren, maar de boerderij blijkt een wietplantage te verbergen die onderdeel is van een crimineel netwerk. In seizoen 2 heeft Fokke zich opgewerkt tot een drugsbaas die samen met een aantal boeren veel geld verdient aan de wietteelt. Ook zijn vrouw weet nu van Fokke’s illegale werk en helpt hem, evenals zoon Pepijn die het witwassen voor zijn rekening neemt. Maar er ontstaat strijd om de macht tussen de wiettelers en Fokke wordt vanuit onbekende hoek bedreigd. Isabel Baneke (Trouw 23-11-’17): ‘(…) Maar het geduld van de liefhebber wordt ruimschoots beloond, ook seizoen twee houdt de kijker aan de buis gekluis…Lees verder

Over Dana Nechustan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MacFra


Dana Nechushtan (Afula, Israël, 26 december 1970) is een Nederlands regisseur en scenarioschrijver.

Jeugd, opleiding en loopbaan

Dana Nechushtan groeide op in een kibboets in het noorden van Israël. Op zesjarige leeftijd verhuisde ze met haar moeder naar Nederland.

Tot haar veertiende mocht ze geen televisie kijken omdat dat ten koste zou gaan van haar verbeelding. Wel ging ze naar de bioscoop, naar films die haar moeder geschikt vond: Greta Garbo en Marlene Dietrich. Zo leerde ze naar film kijken. Zelf werd ze regisseur omdat film een mooie combinatie vormt van beeld en geluid, van theater, opera en fotografie.

Na de kleuterschool heeft Nechushtan haar hele schooltijd op de Vrije School gezeten. De benedenbouw deed ze in Wageningen. Verder ging ze naar de Vrije School in Nijmegen en het Geert Groote College in Amsterdam. Als film- en televisiere…Lees verder op Wikipedia

Suggesties