Fokke heeft zich opgewerkt tot een drugsbaas die samen met een aantal boeren veel geld verdient aan de wietteelt, maar zijn macht wordt betwist.
Onderwerp
Drugs
Taal
Nederlands
Uitgever
Lumiere, 2018
2 dvd-video's
Speelduur
8 x ca. 50 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands voor doven en slechthorenden
EAN
8711983967434

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 2 van een Nederlandse misdaadserie met Marcel Hensema, Kim van Kooten en Martijn Lakemeier. Fokke Augustinus, een forensisch psychiater met een burn-out, is met zijn gezin verhuist naar de oude boerderij in Groningen die hij van zijn vader erfde. De boerderij blijkt een wietplantage te verbergen. Inmiddels heeft Fokke zich opgewerkt tot een drugsbaas die samen met een aantal boeren veel geld verdient aan de wietteelt. Ook zijn vrouw weet nu van Fokke’s illegale werk en helpt hem, evenals zoon Pepijn die het witwassen voor zijn rekening neemt. Maar er ontstaat strijd om de macht tussen de wiettelers en Fokke wordt vanuit onbekende hoek bedreigd. Seizoen 1 won het een Gouden Kalf voor beste televisieserie en de Kees Holierhoek Scenarioprijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandse televisiedrama. Isabel Baneke (Trouw 23-11-’17): ‘(…) Maar het geduld van de liefhebber wordt ruimschoots beloond, ook seizoen twee houdt de kijker aan de buis gekluisterd. (…) Loslopende psychopaten…Lees verder

Over Dana Nechustan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MacFra


Dana Nechushtan (Afula, Israël, 26 december 1970) is een Nederlands regisseur en scenarioschrijver.

Jeugd, opleiding en loopbaan

Dana Nechushtan groeide op in een kibboets in het noorden van Israël. Op zesjarige leeftijd verhuisde ze met haar moeder naar Nederland.

Tot haar veertiende mocht ze geen televisie kijken omdat dat ten koste zou gaan van haar verbeelding. Wel ging ze naar de bioscoop, naar films die haar moeder geschikt vond: Greta Garbo en Marlene Dietrich. Zo leerde ze naar film kijken. Zelf werd ze regisseur omdat film een mooie combinatie vormt van beeld en geluid, van theater, opera en fotografie.

Na de kleuterschool heeft Nechushtan haar hele schooltijd op de Vrije School gezeten. De benedenbouw deed ze in Wageningen. Verder ging ze naar de Vrije School in Nijmegen en het Geert Groote College in Amsterdam. Als film- en televisiere…Lees verder op Wikipedia

Suggesties