Derde en laatste seizoen waarin Fokke te maken krijgt met concurrentie uit onverwachte hoek en een vijandige overname van zijn imperium.
Onderwerp
Drugs
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, © 2020
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2020
Speelduur
8 x ca. 50 min.
EAN
8711983969391

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 3 (2020, 8 afleveringen) van Nederlandse misdaadserie (2014-) bedacht door Franky Ribbens (Penoza). Met Marcel Hensema (Tokyo trial, De marathon), Kim van Kooten (Zusje, Phileine zegt sorry) en Martijn Lakemeier (Feuten). Forensisch psychiater Fokke is drugshandelaar geworden en krijgt te maken met concurrentie en vijandige overname. Seizoen 1 won een Gouden Kalf voor beste tv-serie en de Kees Holierhoek Scenarioprijs voor beste oorspronkelijke Nederlandse tv-drama. Beoordeling IMDb: 8,0. Mark Moorman (Volkskrant 13-2-’20): “Machteld mag ooit zijn meegesleurd in de nieuwe onderneming van haar echtgenoot, ze heeft zich inmiddels ontpopt als de meedogenloze helft van het duo. (…) De serie heeft een eigen toon en stijl, die, nu we in seizoen drie zijn beland, steeds grotesker lijkt te worden (…) duidelijk dat het debacle met de ‘Joego’s’ niet ongestraft zal blijven. De voortdurende verzekering van Fokke dat hij ‘alles onder controle heeft‘ begint in ieder geval steeds holler te k…Lees verder

Over Dana Nechustan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MacFra


Dana Nechushtan (Afula, Israël, 26 december 1970) is een Nederlands regisseur en scenarioschrijver.

Jeugd, opleiding en loopbaan

Dana Nechushtan groeide op in een kibboets in het noorden van Israël. Op zesjarige leeftijd verhuisde ze met haar moeder naar Nederland.

Tot haar veertiende mocht ze geen televisie kijken omdat dat ten koste zou gaan van haar verbeelding. Wel ging ze naar de bioscoop, naar films die haar moeder geschikt vond: Greta Garbo en Marlene Dietrich. Zo leerde ze naar film kijken. Zelf werd ze regisseur omdat film een mooie combinatie vormt van beeld en geluid, van theater, opera en fotografie.

Na de kleuterschool heeft Nechushtan haar hele schooltijd op de Vrije School gezeten. De benedenbouw deed ze in Wageningen. Verder ging ze naar de Vrije School in Nijmegen en het Geert Groote College in Amsterdam. Als film- en televisiere…Lees verder op Wikipedia

Suggesties