Dvd
Nederlands

Hollands hoop. Seizoen 1-2-3

Dana Nechustan (regisseur), Franky Ribbens (scenarist), Marcel Hensema (acteur)
De forensisch psychiater Fokke Augustinus erft het boerenbedrijf van zijn vader en als hij met vrouw en kinderen naar Groningen verhuist, blijkt er een wietplantage te zijn, die hij uitbouwt tot een winstgevend onderneming, maar dat is niet zonder gevaar.
Onderwerp
Drugs
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, © 2020
7 dvd-video's
Oorspr. opname
2014-2020
Speelduur
24 x ca. 50 min.
EAN
8711983971394

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 1-3 (24 afleveringen) van Nederlandse misdaadserie (2014-) bedacht door Franky Ribbens (Penoza). Met Marcel Hensema (Tokyo trial, De marathon), Kim van Kooten (Zusje, Phileine zegt sorry) en Martijn Lakemeier (Feuten). Forensisch psychiater Fokke Augustinus erft de oude boerderij van zijn vader en verhuist met zijn familie naar Groningen. Als hij een wietplantage ontdekt op de boerderij, gaat hij samen met andere boeren veel geld aan de wietteelt verdienen. Zijn vrouw helpt mee en zijn zoon zorgt voor het witwassen. Maar dan krijgt hij te maken met concurrentie en vijandige overname. Seizoen 1 won een Gouden Kalf voor beste tv-serie en de Kees Holierhoek Scenarioprijs voor beste oorspronkelijke Nederlandse tv-drama. Beoordeling IMDb: 8,0. Mark Moorman (Volkskrant 13-2-’20): “De serie heeft een eigen toon en stijl, die, nu we in seizoen drie zijn beland, steeds grotesker lijkt te worden (…) duidelijk dat het debacle met de ‘Joego’s’ niet ongestraft zal blijven. De voortdurende …Lees verder

Over Dana Nechustan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MacFra


Dana Nechushtan (Afula, Israël, 26 december 1970) is een Nederlands regisseur en scenarioschrijver.

Jeugd, opleiding en loopbaan

Dana Nechushtan groeide op in een kibboets in het noorden van Israël. Op zesjarige leeftijd verhuisde ze met haar moeder naar Nederland.

Tot haar veertiende mocht ze geen televisie kijken omdat dat ten koste zou gaan van haar verbeelding. Wel ging ze naar de bioscoop, naar films die haar moeder geschikt vond: Greta Garbo en Marlene Dietrich. Zo leerde ze naar film kijken. Zelf werd ze regisseur omdat film een mooie combinatie vormt van beeld en geluid, van theater, opera en fotografie.

Na de kleuterschool heeft Nechushtan haar hele schooltijd op de Vrije School gezeten. De benedenbouw deed ze in Wageningen. Verder ging ze naar de Vrije School in Nijmegen en het Geert Groote College in Amsterdam. Als film- en televisiere…Lees verder op Wikipedia

Suggesties