De forensisch psychiater Fokke Augustinus erft het boerenbedrijf van zijn vader en verhuist met zijn vrouw en kinderen naar het Groningse platteland. Het bedrijf blijkt onderdeel uit te maken van een criminele organisatie.
Onderwerp
Drugs
Taal
Nederlands
Uitgever
Lumiere, 2014
3 dvd-video's
Speelduur
400 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019008697

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 35 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nederlandse misdaadserie uit 2014 uitgezonden door de VPRO met hoofdrolspelers Marcel Hensema, Kim van Kooten en Martijn Lakemeier. Fokke Augustinus, een forensisch psychiater met een burn-out, erft de oude boerderij van zijn vader op het Groningse platteland. Samen met zijn familie verhuist Fokke naar Groningen. Hij verwacht dat de frisse lucht van het platteland de familieband goed zal doen. Maar Fokke komt er al snel achter dat er een minder fris windje waait, als hij een wietplantage ontdekt op de boerderij. Mark Moorman (Parool, 26-9-'14): 'Los van al die referentiepunten (Twin Peaks, Alex van Warmerdam) moet meteen gezegd worden dat Hollands Hoop vanaf de eerste aflevering op eigen benen staat en het voorlopige hoogtepunt van dit nieuwe televisieseizoen is.' Willem Pekelder (Trouw, 29-9-'14): 'Misschien is 'Hollands hoop' stiekem wel één grote parodie op de 'softe' jaren zeventig- en tachtig. De yoga-scènes doen in elk geval lachwekkend aan. Dat laat onverlet dat het nieuwe zate…Lees verder

Over Dana Nechustan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MacFra


Dana Nechushtan (Afula, Israël, 26 december 1970) is een Nederlands regisseur en scenarioschrijver.

Jeugd, opleiding en loopbaan

Dana Nechushtan groeide op in een kibboets in het noorden van Israël. Op zesjarige leeftijd verhuisde ze met haar moeder naar Nederland.

Tot haar veertiende mocht ze geen televisie kijken omdat dat ten koste zou gaan van haar verbeelding. Wel ging ze naar de bioscoop, naar films die haar moeder geschikt vond: Greta Garbo en Marlene Dietrich. Zo leerde ze naar film kijken. Zelf werd ze regisseur omdat film een mooie combinatie vormt van beeld en geluid, van theater, opera en fotografie.

Na de kleuterschool heeft Nechushtan haar hele schooltijd op de Vrije School gezeten. De benedenbouw deed ze in Wageningen. Verder ging ze naar de Vrije School in Nijmegen en het Geert Groote College in Amsterdam. Als film- en televisiere…Lees verder op Wikipedia

Suggesties