De zeer verschillende zusjes Mitzi (18) en Eefje (17) gaan na hun eindexamen in Amsterdam studeren en delen daar een appartement. Vanaf ca. 14 jaar.
Onderwerp
Zussen
Titel
Zusjes
Regisseur
Dana Nechustan
Scenarist
Tamara Bos
Acteur
Charlie Chan Dagelet Chloë Leenheer
Taal
Nederlands
Uitgever
In The Air, [2014]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
9 x 25 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8718868087157

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nederlands familiedrama in negen afleveringen van regisseur Dana Nechushtan (Annie M.G.; Dunya en Desie). Het scenario is geschreven door Tamara Bos en in de hoofdrollen spelen o.a. Charlie Chan Dagelet, Chloé Leenheer, Loek Peters, Terence Schreurs en Anneke Grönloh. De zusjes Mitzi (18) en Eefje (17) gaan na hun eindexamen samen op kamers in Amsterdam. De rebelse Eefje kan maar moeilijk omgaan met haar vrijheid terwijl Mitzi zich juist verantwoordelijk voelt voor haar zusje en vol overgave aan haar nieuwe studie begint. Ondertussen hebben de ouders, waarvan de moeder Indisch is, het ook moeilijk met het 'lege nest'. Vader wordt verliefd op een verkoopster en moeder richt zich op het verzorgen van oma. Zo ontspoort het gezin, totdat Eefje in de problemen komt. De recensenten vinden de serie veel gelijkenis tonen met 'Dunya en Desie'. Wilfred Takken (NRC 24-10-'13): '(...) wordt uitgezonden op Zapp, de jeugdprogrammering van de publieke omroep, maar eigenlijk is het een familiedrama, …Lees verder

Over Dana Nechustan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MacFra


Dana Nechushtan (Afula, Israël, 26 december 1970) is een Nederlands regisseur en scenarioschrijver.

Jeugd, opleiding en loopbaan

Dana Nechushtan groeide op in een kibboets in het noorden van Israël. Op zesjarige leeftijd verhuisde ze met haar moeder naar Nederland.

Tot haar veertiende mocht ze geen televisie kijken omdat dat ten koste zou gaan van haar verbeelding. Wel ging ze naar de bioscoop, naar films die haar moeder geschikt vond: Greta Garbo en Marlene Dietrich. Zo leerde ze naar film kijken. Zelf werd ze regisseur omdat film een mooie combinatie vormt van beeld en geluid, van theater, opera en fotografie.

Na de kleuterschool heeft Nechushtan haar hele schooltijd op de Vrije School gezeten. De benedenbouw deed ze in Wageningen. Verder ging ze naar de Vrije School in Nijmegen en het Geert Groote College in Amsterdam. Als film- en televisiere…Lees verder op Wikipedia