Boek
Nederlands

Moenie worry nie : gedichten 1997-1999

Daniel Billiet (auteur), Goele Dewanckel (illustrator)

Moenie worry nie : gedichten 1997-1999

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Gedichten over een verblijf van een jaar in Namibie͏̈ en Zuid-Afrika.
Titel
Moenie worry nie : gedichten 1997-1999
Auteur
Daniel Billiet
Illustrator
Goele Dewanckel
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 1999 | Andere uitgaven
60 p. : ill.
ISBN
90-317-1519-0

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gedichtenbundel die onder andere verslag doet van een verblijf van een jaar in Namibië en Zuid-Afrika. In een aantal gedichten schetst de dichter verschillende indrukken en ervaringen van zijn reis en verblijf aldaar. Hij maakt dan ook gebruik van Zuid-Afrikaanse woorden en zinsbouw. De titel wil de lezer aansporen zich niet over kleinigheden druk te maken. Tegelijkertijd vraagt de dichter aandacht voor wezenlijke zaken van het leven: schoonheid, kwetsbaarheid, dood. Daarbij beperkt hij zich niet tot zijn Afrikaanse ervaringen. Een aantal gedichten is geïllustreerd met een strak uitgevoerde linosnede. Ook het omslag toont zo'n linosnede, ditmaal met een rode achtergrond. De titel staat in een speels lettertype afgedrukt. Net als in vorige bundels richt de dichter zich tot tieners vanaf ca. 13 jaar en jong volwassenen.

Over Daniel Billiet

Daniel Billiet (Gent, 17 april 1950) is een Vlaams schrijver, dichter, scenarist en leraar.

Biografie

Geboorte en jeugd

Daniel Billiet [spreek uit als biel–jet] werd geboren in Gent op 17 april 1950. Later werd zijn vader hoofdboekhouder in Gent, zijn moeder is altijd huisvrouw gebleven. Billiet was de vierde van zes kinderen. Hij had twee oudere zussen, één oudere broer en twee jongere. "Op een bepaald moment zaten we met de vier broers Billiet allen op dezelfde school: het Sint-Amandusinstituut in Gent, een school van de Broeders van de Christelijke Scholen. Maar ik heb niet geleefd op die school, mijn lichaam hing daar rond. Ik was ergens anders. In dromen, in boeken, in verhalen, in wensen en verwachtingen."

In zijn jeugdjaren was Billiet een heel goede sprinter. Bij de scholieren en cadetten scoorde hij hoog tijdens provinciale en nationale atletiekwedstrijden.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek