Boek
Nederlands

Slangen smaken naar vis

Daniel Billiet (auteur), Geert Gerard (illustrator)
Waki wil laten zien dat hij een goede jager is. Maar het is wel griezelig alleen in de nacht in de woestijn. Vanaf ca, 7,5 jaar.
Onderwerp
Slangen, Zuid-Afrika
Titel
Slangen smaken naar vis
Auteur
Daniel Billiet
Illustrator
Geert Gerard
Taal
Nederlands
Uitgever
Oostmalle: De Sikkel, 2002 | Andere uitgaven
30 p. : ill.
ISBN
9026051646 9789026051647

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het aantrekkelijke verhaal speelt in een voor de lezers onbekende wereld (Bosjesmannen). De oude Kira vertelt 's avonds bij het vuur een oud verhaal: als de mensen sterven, gaan zij naar het land van de maan. Na afloop wil de kleine Waki, omdat zijn grote broer hem plaagt, laten zien dat hij ook een jager is. Het is wel gevaarlijk en griezelig alleen in de nacht, maar hij is trots als hij thuis komt met een grote slang om te eten. De bij de sfeer van het verhaal passende, vrij realistische tekeningen in natuurlijke tinten vullen de tekst goed aan en geven extra informatie. Wat verwarrend kunnen zijn de woorden: eland(antilope), (stekel)varken, ringslang. De tekst is gedrukt in een grote, schreefloze letter, soms op een gekleurde ondergrond. Achter in het boek tips voor de lezers en voor de meelezers, bedoeld om zich verder in het verhaal en de achtergrond te verdiepen en voor de leesbevordering. De moeilijkheidsgraad is goed aangepast aan het niveau, maar meelezen kan nuttig zijn om e…Lees verder

Over Daniel Billiet

Daniel Billiet (Gent, 17 april 1950) is een Vlaams schrijver, dichter, scenarist en leraar.

Biografie

Geboorte en jeugd

Daniel Billiet [spreek uit als biel–jet] werd geboren in Gent op 17 april 1950. Later werd zijn vader hoofdboekhouder in Gent, zijn moeder is altijd huisvrouw gebleven. Billiet was de vierde van zes kinderen. Hij had twee oudere zussen, één oudere broer en twee jongere. "Op een bepaald moment zaten we met de vier broers Billiet allen op dezelfde school: het Sint-Amandusinstituut in Gent, een school van de Broeders van de Christelijke Scholen. Maar ik heb niet geleefd op die school, mijn lichaam hing daar rond. Ik was ergens anders. In dromen, in boeken, in verhalen, in wensen en verwachtingen."

In zijn jeugdjaren was Billiet een heel goede sprinter. Bij de scholieren en cadetten scoorde hij hoog tijdens provinciale en nationale atletiekwedstrijden.

Lees verder op Wikipedia