Strip
Engels

David Boring

Daniel Clowes (auteur)

In deze 35ste editie van de Thorbekecolleges – voordrachten afwisselend aan de rechtsfaculteiten van Universiteit Gent en de Rijksuniversiteit Leiden gehouden – bespreekt Inge Govaere de paradox tussen enerzijds het feit dat het bestaansrecht van een eigen autonome EU-rechtsorde niet meer in vraag wordt gesteld, en anderzijds de vaststelling dat deze rechtsorde van binnen en van buiten uit word

Titel
David Boring
Auteur
Daniel Clowes
Taal
Engels
Uitgever
Seattle: Fantagraphics, 2000 | Andere uitgaves
116 p. : ill.
ISBN
0-375-40692-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Daniel Clowes

Daniel Gillespie Clowes (Chicago,14 april 1961) is een Amerikaans striptekenaar. Hij volgde kunstacademie aan het Pratt Institute (Brooklyn, New York) van 1979 tot 1983. Hij debuteerde in 1985 met een zesdelige stripreeks, Lloyd Llewellyn, uitgegeven bij Fantagraphics.

Hij staat bekend om zijn persoonlijke stripreeksen rond het alledaagse leven van mensen. Zijn bekendste werk is Ghost World, dat in 2001 verfilmd werd als Ghost World door Terry Zwigoff.

Hij heeft ook platenhoezen geïllustreerd, waaronder Everything Looks Better in the Dark (1987) door Frank French en Kevn Kinney, en het The Supersuckers album The Smoke of Hell (1992). Zijn tekeningen zijn ook te zien in de videoclip voor The Ramones' cover van Tom Waits' "I Don't Wanna Grow Up".

Publicaties

Reeksen