Strip
Nederlands

De ideale man

Daniel Clowes (auteur)
Ballonstrip. Na een blind date proberen twee eenzame, door mislukte relaties beschadigde mensen er samen wat van te maken.
Onderwerp
Relaties
Titel
De ideale man
Auteur
Daniel Clowes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mister Wonderful
Uitgever
Amsterdam: Oog & Blik, © 2011
77 p. : ill.
ISBN
9789054923152 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoofdpersoon Marshall is verre van ideaal, maar een onzekere, bebrilde, kalende angsthaas van middelbare leeftijd, al jaren gescheiden en wanhopig op zoek naar een relatie. Daar zit hij, in een café, wachtend op de vrouw met wie vrienden een blind date hebben geregeld. Marshall overdenkt zijn treurige leven en kijkt ondertussen wanhopig zoekend om zich heen. Zou het toch die ene blonde zijn, maar die is veel te mooi... Misschien heeft ze een verborgen gebrek? Uiteindelijk treffen ze elkaar en er is zowaar een klikje. Een mooi, existentialistisch verhaal vol heerlijke treurigheid en inktzwarte humor over twee eenzame, door mislukte relaties beschadigde mensen die elkaar uiteindelijk toch vinden. De Amerikaanse Clowes is een meester in het portretteren van zulke tobberige, Woody Allen-achtige antihelden (David Boring, Seymour in het verfilmde 'Ghost world') en hun menselijk falen. Met mooi, realistisch tekenwerk in kleur vol treffende details en fraaie dialogen. Zeer de moeite waard. Ve…Lees verder

Over Daniel Clowes

Daniel Gillespie Clowes (Chicago,14 april 1961) is een Amerikaans striptekenaar. Hij volgde kunstacademie aan het Pratt Institute (Brooklyn, New York) van 1979 tot 1983. Hij debuteerde in 1985 met een zesdelige stripreeks, Lloyd Llewellyn, uitgegeven bij Fantagraphics.

Hij staat bekend om zijn persoonlijke stripreeksen rond het alledaagse leven van mensen. Zijn bekendste werk is Ghost World, dat in 2001 verfilmd werd als Ghost World door Terry Zwigoff.

Hij heeft ook platenhoezen geïllustreerd, waaronder Everything Looks Better in the Dark (1987) door Frank French en Kevn Kinney, en het The Supersuckers album The Smoke of Hell (1992). Zijn tekeningen zijn ook te zien in de videoclip voor The Ramones' cover van Tom Waits' "I Don't Wanna Grow Up".

Publicaties

Reeksen