Strip
Nederlands
Eenpagina ballonstrips.
Titel
Wilson
Auteur
Daniel Clowes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wilson
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2010
77 p. : ill.
ISBN
9789054922889 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verslag van een triest leven. Wilson, gescheiden, werkloos, niet handig in de sociale omgang, is vreselijk alleen. Hij probeert na jaren alsnog contact met zijn vader te krijgen die op sterven ligt. Tevergeefs. Hij gaat op zoek naar zijn ex, papt weer met haar aan, kidnapt samen met haar hun dochter die geadopteerd werd door een rijke familie, en komt in de gevangenis terecht. De ex is niet tegen omgang met hem bestand en pleegt suïcide. Na zes jaar weer vrij, blijkt zijn hond dood te zijn. Hij papt met zijn eenzame buurvrouw aan die dat accepteert bij gebrek aan beter en komt (oud en grijs geworden) er achter dat zijn dochter (die hem eigenlijk niet wil zien) een kleinzoon heeft die hem eigenlijk ook niet wil zien. Kortom: 77 pagina's kommer en kwel. Op iedere pagina hetzelfde thema: Wilson snakt naar een sociaal leven en maakt dat vervolgens zelf door zijn stomme opmerkingen onmogelijk. Treurig en grijs, door een tekenaar in steeds verschillende stijlen uitgebeeld. Soms grappig. V…Lees verder

Over Daniel Clowes

Daniel Gillespie Clowes (Chicago,14 april 1961) is een Amerikaans striptekenaar. Hij volgde kunstacademie aan het Pratt Institute (Brooklyn, New York) van 1979 tot 1983. Hij debuteerde in 1985 met een zesdelige stripreeks, Lloyd Llewellyn, uitgegeven bij Fantagraphics.

Hij staat bekend om zijn persoonlijke stripreeksen rond het alledaagse leven van mensen. Zijn bekendste werk is Ghost World, dat in 2001 verfilmd werd als Ghost World door Terry Zwigoff.

Hij heeft ook platenhoezen geïllustreerd, waaronder Everything Looks Better in the Dark (1987) door Frank French en Kevn Kinney, en het The Supersuckers album The Smoke of Hell (1992). Zijn tekeningen zijn ook te zien in de videoclip voor The Ramones' cover van Tom Waits' "I Don't Wanna Grow Up".

Publicaties

Reeksen