Boek
Engels
Een schipbreukeling houdt zich achtentwintig jaar in leven op een onbewoond eiland voor de Zuidamerikaanse kust.
Titel
Robinson Crusoë
Auteur
Daniel Defoe
Inleider
John Mullan
Taal
Engels
Uitgever
New York: Alfred A. Knopf, [2018?] | Andere uitgaven
XXXV, 261 p.
ISBN
9781857150162 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De tekst van dit verhaal is gebaseerd op een waar gebeurde geschiedenis en beschrijft de avonturen van Robinson Crusoe, zeeman uit York, die 28 jaar lang als schipbreukeling verbleef op een onbewoond eiland voor de kust van Zuid-Amerika. Voor de twintigste-eeuwse lezer is het nog steeds een spannend verhaal en bovendien interessant omdat men een aardige indruk krijgt van de opvattingen van een achttiende-eeuwer. Opnieuw uitgegeven klassiek Engels verhaal. Paperback met noten en introductie van John Richetti; een chronologie plaatst het werk in zijn tijd. Kleine letter en goede marges.

Over Daniel Defoe

Daniel Defoe (1660 – Londen, 24 april 1731), geboren als Daniel Foe, was een Engels schrijver, journalist en spion en wordt wel beschouwd als een der grondleggers, zo niet de grondlegger, van de Engelse roman. Hij is vooral bekend geworden door zijn boeken Robinson Crusoe (1719) en The Fortunes and Misfortunes of the Famous Moll Flanders (1722). Zijn oeuvre omvat meer dan 350 titels.

Biografie

Daniel Defoe werd geboren als Daniel Foe, waarschijnlijk in Stoke Newington nabij Londen. Later voegde hij zelf de toe aan zijn naam. Defoe was een beroemd schrijver van politieke vlugschriften, journalistieke artikelen en romans.

Zijn ouders waren afgescheiden presbyterianen. Hij kreeg onderwijs in de afgescheiden academie van Stoke Newington. Na het verlaten van de school ging hij in zaken, maar ging na een aantal jaren door onfortuinlijk handelen bankroet. Hij huwde in 1684 Mary Tuffley; zij hadden ach…Lees verder op Wikipedia