Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Robinson Crusoë

Daniel Defoe (auteur), Maan Jansen (illustrator)
Robinson Crusoe͏̈ komt na een schipbreuk op een onbewoond eiland terecht, waar hij zich met materiaal van het gestrande schip en met veel vernuft en geestkracht een nieuw bestaan weet op te bouwen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Robinson Crusoë / Daniel Defoe ; ill. van Maan Jansen
Auteur
Daniel Defoe
Illustrator
Maan Jansen
Uniforme titel
Robinson Crusoe [jeugd]
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Robinson Crusoe
Uitgever
Bilthoven: Solo, 2004 | Andere uitgaves
123 p. : ill.
ISBN
90-76268-64-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 31 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bewerking van de klassieker over Robinson Crusoë die aanmonstert op een schip, schipbreuk lijdt en aanspoelt op een onbewoond eiland. Het verslag van zijn verblijf gedurende achttien jaar is verwerkt in dit verhaal. Met alleen natuurlijke materialen en zonder gereedschap weet hij zich in leven te houden; tot slot gaat hij met een Engels schip in 1701 huiswaarts. Zijn vertrouwen in God is zijn enige steun en stimulans. Eenvoudig verteld verhaal, ietwat plechtstatig van taal. Gebonden boek in een fors formaat met een royale bladspiegel en aardige pentekeningen die het verhaal aanvullen. De bewerking van E. Franck is uitgebreider, maar helaas niet meer leverbaar. Met een inleiding van een pagina en gegevens over de auteur. Een acceptale bewerking voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Over Daniel Defoe

Daniel Defoe (1660 - 24 april 1731), geboren als Daniel Foe, was een Engels schrijver, journalist en spion en wordt wel beschouwd als één der grondleggers, zo niet de grondlegger, van de Engelse roman. Hij is vooral bekend geworden door zijn boeken Robinson Crusoe (1719) en The Fortunes and Misfortunes of the Famous Moll Flanders (1722). Zijn oeuvre omvat meer dan 350 titels.

Biografie

Daniel Defoe werd geboren als Daniel Foe, waarschijnlijk in Stoke Newington nabij Londen. Later voegde hij zelf het mooiklinkende de tussen zijn naam. Defoe was een beroemd schrijver van politieke vlugschriften, journalistieke artikelen en romans.

Zijn ouders waren afgescheiden Presbyterianen. Hij kreeg onderwijs in de afgescheiden academie van Stoke Newington. Na het verlaten van de school ging hij in zaken, maar ging na een aantal jaren door onfortuinlijk handelen bankroet. Hij huwde in 1684 met Mary Tuf…Lees verder op Wikipedia

Suggesties