Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een schipbreukeling houdt zich achtentwintig jaar in leven op een onbewoond eiland voor de Zuidamerikaanse kust.
Titel
Robinson Crusoe / Daniel Defoe ; ed. with an introd. and notes by John Richetti
Auteur
Daniel Defoe
Redacteur
John J. Richetti
Taal
Engels
Editie
16
Uitgever
London: Penguin, [2009?] | Andere uitgaves
XXXIV, 251 p.
ISBN
9780141439822 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De tekst van dit verhaal is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis en beschrijft de avonturen van Robinson Crusoe, zeeman uit York, die 28 jaar lang als schipbreukeling verbleef op een onbewoond eiland voor de kust van Zuid-Amerika. Het blijft een spannend verhaal dat sterk tot de verbeelding spreekt en interessant is omdat men een aardige indruk krijgt van de opvattingen in de achttiende. Opnieuw uitgegeven klassiek Engels verhaal. Paperback met voetnoten en introductie van John Richetti. Kleine letter en goede marges.

Over Daniel Defoe

Daniel Defoe (1660 - 24 april 1731), geboren als Daniel Foe, was een Engels schrijver, journalist en spion en wordt wel beschouwd als één der grondleggers, zo niet de grondlegger, van de Engelse roman. Hij is vooral bekend geworden door zijn boeken Robinson Crusoe (1719) en The Fortunes and Misfortunes of the Famous Moll Flanders (1722). Zijn oeuvre omvat meer dan 350 titels.

Biografie

Daniel Defoe werd geboren als Daniel Foe, waarschijnlijk in Stoke Newington nabij Londen. Later voegde hij zelf het mooiklinkende de tussen zijn naam. Defoe was een beroemd schrijver van politieke vlugschriften, journalistieke artikelen en romans.

Zijn ouders waren afgescheiden Presbyterianen. Hij kreeg onderwijs in de afgescheiden academie van Stoke Newington. Na het verlaten van de school ging hij in zaken, maar ging na een aantal jaren door onfortuinlijk handelen bankroet. Hij huwde in 1684 met Mary Tuf…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek