Artikel uit tijdschrift
Daniël Rovers

Over Daniël Rovers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Chris van Houts

Daniël Rovers (Zelhem, 14 oktober 1975) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Daniël Rovers groeide op in het gehucht Velswijk, in de Gelderse Achterhoek. Hij woonde in Nijmegen, Gent, Brussel en Amsterdam, en was werkzaam als leraar NT2, journalist, promovendus en rondleider.

Romans

De debuutroman Elf (2010) - volledige titel: Elf levens - beschrijft de levens van elf mensen die in Brussel wonen, levens die onderling verbonden blijken. In 2011 verscheen de roman Walter, die het leven volgt van een Noord-Brabantse seminarist die volwassen wordt in de jaren vijftig en zestig. De waren, verschenen in 2017, gaat over drie vrienden die samenkomen op de plek waar ze elkaar twintig jaar geleden leerden kennen, in Nijmegen. De geschiedenis van de vriendschap is verweven met de afzonderlijke liefdes die ze afzonderlijk beleven.

Essays…Lees verder op Wikipedia