Boek
Nederlands

De mooiste ster

+1
De mooiste ster
×
De mooiste ster De mooiste ster
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vos en Hond sturen fijne gedachten naar een ster. Dan gaat de ster vast groeien, net als iemand die een complimentje krijgt. Dan valt de ster ineens uiteen. Wat gebeurt er nu met alle mooie gedachten? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en licht filosofische tekst. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De mooiste ster / tekst en illustraties Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2017
[26] p. : ill.
ISBN
9789044831283 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Onder een nachtelijke hemel, op een open plek in het bos, liggen Vos en Hond naar de sterren te kijken. Grote en kleine sterren. Ze komen op het idee één ster met positieve gedachten te bestoken en zo te laten groeien. Ze concentreren zich intens en sturen complimenten en mooie woorden naar de ster. Deze gaat schitteren als diamant en groeit. Tot plots de ster valt en met een boog ver weg op de aarde belandt. Vos huilt, maar Hond bedenkt dat al het warme licht en prachtige gedachten nu deel uitmaken van de aarde. Een wat filosofisch getint verhaal in een mooi verzorgd prentenboek op A4-formaat met speelse illustraties in gemengde techniek over twee pagina’s. Tegen een nachtdonkere achtergrond met sterren zweven Vos en Hond rond, samen met onder andere een beer, olifant en giraf. Het onderliggende idee zal de doelgroep ontgaan. De tekst bevat uitspringende woorden in een fantasieletter - speels, maar dit heeft weinig functie voor de nog niet lezende doelgroep. Om samen te bekijken en d…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia