Boek
Nederlands

Een buik voor maan

Een buik voor maan

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De maan wil ook een buik en armen en benen; Pim helpt hem. Tekst in AVI 1 en 3 om samen te lezen. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI Start, AVI 1, AVI 3
Titel
Een buik voor maan / tekst en ill. Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Andere uitgaven
[24] p. : ill.
ISBN
9789027677266

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inmiddels zijn ze bekend, de samenleesboeken: op de rechterbladzijde wordt het verhaal wat uitgebreider verteld dan op de linker, die in dit geval heel eenvoudige tekst heeft, aangezien deze al na vier weken leesonderwijs te gebruiken zou moeten zijn. De tekst op de rechterbladzijde is ook eenvoudig gehouden en in fladderzetsel gezet, zodat het boekje op school met een wat ouder kind gebruikt kan worden. Het verhaal over een veronderstelde droom van Pim waarin de maan ook een buik en armen en benen wil, is wel aardig. maar tevens niet origineel en nogal kinderachtig. Stevig gebonden boek met omkaderde plaatjes in meerkleurendruk. Aantrekkelijke illustraties op kleuterniveau, waarop Pim een peuter lijkt. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schoth…Lees verder op Wikipedia