Boek
Nederlands

Een bultje in de sneeuw

+1
Een bultje in de sneeuw
×
Een bultje in de sneeuw Een bultje in de sneeuw

Een bultje in de sneeuw

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als het heel koud is in de winter, helpt Beer de andere dieren met zijn gereedschap, maar het is de vraag of hij Kraai kan helpen die stijf is van de kou. Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Helpen, Sneeuw
Titel
Een bultje in de sneeuw / tekst en tek. Danielle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
90-276-7777-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 45 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een bultje in de sneeuw is een boek uit de serie 'Avontuur voor peuter en kleuter'.

Het is hartje winter en Hond graaft een zwaar bot op uit de sneeuw. Het wiel van zijn karretje zit scheef en Beer wil helpen met zijn dimmergerief, maar hij maakt het karretje van Hond helemaal stuk. Beer zal het bot van Hond dragen. Onderweg komen de twee dieren Vos tegen die moe op een wankele stoel zit. Beer doet zijn best met zijn hamer, zaag en sleutels, maar tevergeefs, de stoel is stuk. Vos heeft nu geen stoel meer, maar mag op de rug van Beer. Beer is heel erg verdrietig omdat zijn hulp meer kwaad doet dan goed. Op hun pad ziet het drietal een grijs bultje in de sneeuw: het is Kraai. Beer wil weer helpen, maar Hond en Vos verzetten zich daartegen. Beer is heel triest. Beer wordt geprezen om zijn sterkte en zijn warme poten en voelt zich al veel beter. Hij mag Kraai in zijn warme poten naar zijn huis dragen. Daar aangekomen doet iedereen het nodige om Kraai van warmte en lekkers te…Lees verder
Met zijn zaag, sleutel en hamer probeert Beer de kar van Hond en de stoel van Vos te repareren. Dat lukt niet en dus draagt Beer het bot van Hond en Vos maar zelf. Dan zien ze de verkleumde Kraai in de sneeuw liggen. Beer merkt dat hij Kraai niet met zijn gereedschap beter kan maken, maar hem wel kan helpen door hem te dragen. Opgelucht gaan ze met z'n allen naar het huis van Beer, waar Kraai weer helemaal tot leven komt. Prentenboek waarin het thema helpen op verschillende manieren aan bod komt. Het verhaaltje is aardig en prettig van sfeer, al is het vreemd dat er midden in de winter een beer door de sneeuw loopt. De titel verwijst naar Kraai, die als een bultje op zijn rug in de sneeuw ligt. De paginagrote, wat naïef aandoende illustraties zijn in warme kleuren uitgevoerd; daar overheen geven grijswitte strepen aan hoe koud de wind is. De tekst is in zwart en soms in wit in de illustraties opgenomen. Vanaf ca. 4 jaar.

Een bultje in de sneeuw

Beer denkt van zichzelf dat hij een knappe knutselaar is. Het is winter en koud. Beer ziet Hond een groot bot op zijn kapotte karretje laden. Beer zal dat wel even fiksen! Met zijn hamer en zaag maakt hij het karretje helemaal stuk. Hetzelfde scenario herhaalt zich bij het kapotte stoeltje van Vos. Met het bot en Vos op zijn rug, sjokt Beer mismoedig verder. Wanneer ze Kraai verkleumd in de sneeuw zien liggen, moeten Hond en Vos voorkomen dat Beer zijn gereedschap weer bovenhaalt. ‘Nee!’, riep Vos. ‘Je kunt Kraai niet maken met de hamer en de zaag.’ Beer zakt nu helemaal weg in een depressie. Dat betert pas als hij Kraai naar huis gedragen heeft en ze hem met vereende krachten weer tot leven hebben gewekt. ‘Kraai doet het weer! zong Beer. We hebben hem gemaakt!’ Een gevoelig verhaaltje, ingetogen en met veel warmte verteld. Het vleugje humor en de overduidelijke ‘domheid’ en onhandigheid van Beer zullen voor plezierige voorleesmomenten zorgen. De prenten zijn ook het bekijken waard. W…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia

Suggesties