Boek
Nederlands

Ik wil mijn tand!

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De tand van Mak zit los. Fiep de fee wil hem helpen. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI E3
Titel
Ik wil mijn tand! / tekst en ill. Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2010 | Andere uitgaves
27 p. : ill.
ISBN
9789027660497 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fiep de fee hoort Mak de trol huilen. Zijn tand zit los. Boekje voor het aanvankelijk lezen met eenregelige zinnen en een- en tweelettergrepige woorden. Met vrolijke, vaak paginagrote afbeeldingen in kleur. Grote letter, gebruik van hoofdletters en interpunctie. Deel uit de serie 'Maantjes'*, leesboekjes die aansluiten bij de 12 kernen van de methode Veilig leren lezen (tweede maanversie, 2003); de boekjes kunnen ook gebruikt worden naast de eerste maanversie (1991). Na ongeveer achtentwintig weken leesonderwijs met deze leesmethode kunnen de kinderen dit boekje zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes uit de methode worden gebruikt, AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia