Boek
Nederlands

Pim en Saar

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pim is er. Maan is er. Aap is Saar. AVI-S. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Magie
Leesniveau
AVI 0, AVI Start
Titel
Pim en Saar
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011 | Andere uitgaven
11 p. : ill.
ISBN
9789027674210 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pim heeft een toverstokje. Hij tovert eerst zichzelf tevoorschijn en daarna de maan. Dan is Pim sip. Eerste leesboekje in de serie 'Sterretjes'*, bedoeld voor kinderen in groep drie voor wie het lezen nog niet zo gemakkelijk gaat. Dit deeltje hoort bij kern 2 met het thema 'toveren' en is geschikt na vier weken leesonderwijs. Het technisch niveau is eenvoudig (AVI-S) en het herhalingselement maakt dat de lezer die (nog) moeite heeft met de techniek de draad van het verhaal niet of in ieder geval minder snel kwijtraakt. Korte, enkelvoudige zinnetjes bestaande uit begrijpelijke eenlettergrepige woordjes. Elke zin begint op een nieuwe regel. Soms staat de tekst in tekstballonnen. Geen hoofdletters; wel gebruik van leestekens. Een groot, schreefloos lettertype, een ruime interlinie en kleine groepjes zinnen zorgen voor een rustige bladspiegel. De illustraties zijn paginavullend op de linkerpagina. Daar staan de kernwoorden nog eens in de illustratie genoemd. De zwartomlijnde figuurtjes zi…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia