Boek
Nederlands

Pip is raar

In de reeks:
Maantjes; Serie 2, boekje 7
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vis Pip is raar. AVI-S. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
Eerste lezers
Titel
Pip is raar
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013 | Andere uitgaven
19 p. : ill.
ISBN
9789027675927

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De belevenissen van vis Pip en Saar. Eerste leesboekje met vrolijke afbeeldingen. De met kleur omkaderde illustraties laten de beschreven scènes zien. Zwarte contourlijnen zorgen voor herkenbare figuren. De onduidelijke vlakverdeling en het ontbreken van de context in sommige illustraties maken dat die tekeningen niet altijd genoeg ondersteuning geven aan beginnende lezers. Onder de illustraties staan korte zinnen met een beperkt aantal eenlettergrepige woorden en tekstballonnen. Grote, schreefloze letter, geen hoofdletters, wel interpunctie. Deel uit de serie 'Maantjes'*, leesboekjes die aansluiten bij de 12 kernen van de methode Veilig leren lezen (tweede maanversie, 2003); de boekjes kunnen ook gebruikt worden naast de eerste maanversie (1991). Na ongeveer vier weken leesonderwijs met deze leesmethode kunnen de kinderen dit boekje zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes worden gebruikt als uit de methode. AVI-S. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schoth…Lees verder op Wikipedia