Boek
Nederlands

Piraat Graat : over piraten en de zee

+1
Piraat Graat : over piraten en de zee
×
Piraat Graat : over piraten en de zee Piraat Graat : over piraten en de zee

Piraat Graat : over piraten en de zee

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Piraat Graat is de baas op zijn schip. Hij vindt een schatkaart. Hij gaat op zoek gaat naar de schat en beleeft allerlei avonturen. Met informatie over piraten en de zee. Verhaal AVI-E4, informatie AVI-E5. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Leesniveau
AVI E4, AVI 3, AVI E5, AVI 6
Titel
Piraat Graat : over piraten en de zee / tekst en illustraties Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789027663955 (hardback)
Plaatsingssuggestie
658.2 (SISO) Schepen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Piraten, muiten, schipbreuk lijden, flessenpost en schatkaarten. Alles wat je, als jonge lezer, altijd al wilde weten en zelf lezen over piraten staat in deze kleine, handzame uitgave over piraten en de zee. Op de linkerpagina staan de avonturen van piraat Graat; hiervoor is nog niet zo veel leestechniek nodig (AVI-E4). De tekst is niet regeloverstijgend en de geschilderde prenten passen bij de belevingswereld van jonge kinderen. Op de rechterpagina staat informatieve tekst die bij het avontuur van Graat past. Deze tekst is moeilijker en hiervoor is meer leestechniek vereist (AVI-E5). Deze tekst is gedrukt in een kleinere letter. Tekeningen en foto’s verduidelijken de informatieve tekst en af en toe is er sprake van een doe-opdracht. Door verschillende vaardigheden en niveaus te combineren, ontstaat een uitgave die op meer manieren te gebruiken is: fictie en non-fictie, samen lezen met een ander, aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen en differentiëren op verschillende l…Lees verder

Piraat Graat

In de reeks ‘Lees en Weet’ wisselen fictie en non-fictie elkaar af. Links staat een uiterst eenvoudige fictie-tekst (AVI 1,2 of zoals voor dit boek 3), rechts een non-fictie tekst met eenvoudig geformuleerde weetjes voor de iets meer gevorderde lezer (AVI 4, 5 of in dit boek 6). Uiteraard vullen beide teksten elkaar aan. Het is de bedoeling dat de beginnende lezer ‘samenleest’ met iemand met al een beetje meer leeservaring: om de beurt samen voorlezen, dat zou genieten moeten zijn. Zou moeten, want ik heb zo mijn twijfels of dat in de praktijk wel werkt. Dit boekje gaat over piraten: eten, drinken, muiten, schipbreuk, een schatkaart, ... het komt allemaal aan bod. Toch schort er iets aan de informatie: die is zo beperkt - en dat kan ook niet anders gezien de doelgroep - dat een aantal dingen wel vermeld maar niet uitgelegd worden. Zo geeft de auteur bv. aan dat er 4 soorten piraten zijn: zeerovers, boekaniers, vrijbuiters en ... Vikingen. Naar het hoe, wat en waarom van die indelin…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia