Strip
Nederlands

Ridder Jesse

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jesse wil graag ridder worden. Zijn fiets is zijn paard. Hij wil op zijn paard naar school. Mag dat zonder mama? Stripverhaal met kleurige tekeningen. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Ridder Jesse
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018 | Andere uitgaven
31 p. : ill.
ISBN
9789027672094 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jesse droomt ervan ridder te worden met paard en zwaard en dan een draak aan mootjes te hakken. Daarom wil hij graag naar school op zijn fiets, die in zijn fantasie een paard is. Zijn moeder geeft daarvoor na lang aarzelen toestemming. Uit bezorgdheid volgt ze Jesse echter stiekem op haar eigen fiets. In het verkeer haalt ze dwaze capriolen uit in haar poging Jesse bij te houden. Ze belandt in de struiken, botst tegen een boom en rijdt een sloot in. Intussen bereikt Jesse veilig de school en ziet daar tot zijn verbazing een druipnatte moeder opduiken. Die is zo trots op haar voorzichtige Jesse dat ze hem tot ridder slaat en zijn houten zwaard vervangt door een speelgoedzwaard. Deel uit de serie 'Strips voor beginnende lezers'*. Dit stripboek heeft kleurige, gestileerde illustraties met tekst in tekstballonnen. Korte, enkelvoudige zinnetjes, bestaande uit voornamelijk een- en enkele tweelettergrepige woorden, AVI-E3. Begrijpelijk taalgebruik; gebruik van hoofdletter, punt, vraag- en ui…Lees verder

Ridder Jesse

Jesse speelt dat hij schildknaap is. Hij oefent heel hard, want hij wil binnenkort ridder worden. Zijn fiets is zijn paard. Hij heeft al een helm en een houten zwaard. Op een dag wil hij zo graag met zijn paard naar school. Al zijn vriendjes gaan immers ook met de fiets naar school. Mama vindt het maar eng dat hij zo helemaal alleen door het verkeer zal gaan. Ze vermomt zich en rijdt hem stiekem achterna. De schildknaap doet het heel goed in het verkeer, veel beter dan mama. In al haar onhandigheid valt ze in de berm, botst ze tegen een boom en valt ze zelfs in de sloot. Jesse komt veilig aan op school. Mama is erg fier en bekent dat ze hem achtervolgde. Maar haar zoon is helemaal niet blij. Mama heeft fietsles nodig. Ze is een gevaar op de weg. Mama gehoorzaamt en krijgt les van Jesse. Thuisgekomen volgt er een verrassing. Mama vindt dat Jesse het nu wel verdient om als ridder aangesproken te worden. En echte ridders die hebben een echt nep-zwaard! Plezier beleven aan lezen is hee…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia