Boek
Nederlands

Sok aan, Moos!

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Aap Moos zit in een boom; hij is boos. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI M3
Titel
Sok aan, Moos!
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Editie
7
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013 | Andere uitgaven
19 p. : ill.
ISBN
9789027676115 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Aap Moos zit in een boom; hij is boos. Prentenboekje met vrolijke afbeeldingen. De met kleur omkaderde illustraties laten de beschreven scènes zien, maar tekst en beeld sluiten niet altijd even goed op elkaar aan. De als apen (?) voorgestelde figuren hebben zwarte contourlijnen. Onder de illustraties staan twee tot vier korte zinnen met een beperkt aantal eenlettergrepige woorden. Grote, schreefloze letter, geen hoofdletters, wel interpunctie. Deel uit de serie Maantjes*, leesboekjes die aansluiten bij de twaalf kernen van de methode Veilig leren lezen (tweede maanversie, 2003); de boekjes kunnen ook gebruikt worden naast de eerste maanversie (1991). Na ongeveer zeven weken leesonderwijs met deze leesmethode kunnen de kinderen dit boekje zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes worden gebruikt als uit de methode. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia