Boek
Nederlands
Rik heeft trek. Hij heeft zin in een stuk kaas. Hij gaat op zoek. Maar alles is op! Wat nu? Kijk mee en zoek de woorden en de dieren. Zoekboek. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Waar is de kaas?
Auteur
Daniëlle Schothorst
Illustrator
Corine Krijnen-Visserman
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Uitgeverij Zwijsen B.V, 2022 | Andere uitgaven
37 p. : ill.
Aantekening
Met QR-code naar een bijhorende app
ISBN
9789048736867 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rik heeft trek in iets lekkers en gaat naar de keuken. Daarna gaat hij naar buiten en roept naar Kim, die in een bootje zit op de rivier. Hij gaat haar achterna en komt in een bos waar Koos is en samen met hem roostert hij vis. Als daar een beer opduikt, maken ze zich uit de voeten. En zo reist Rik verder door de wereld. Zoekboek voor kinderen die net beginnen met lezen. De spreads laten een veelheid aan objecten, personen en dieren zien, die voor een deel voorzien zijn van een woordje (tegen een witte achtergrond, zodat het goed te lezen is; niet altijd is duidelijk waarom bepaalde woorden op zijn kop of scheef staan). In een apart kader staan ook enkele woorden, die aansluiten bij de leesmethode Veilig Leren Lezen. Het verhaal moet afgeleid worden uit de illustraties en dat biedt de kans om samen met de aanvangende lezer een eigen verhaal te maken. De kleurrijke illustraties zijn ware zoekplaten, maar wel duidelijk onderscheidbaar. Met een toelichting en QR-code voor aanvullend luis…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schoth…Lees verder op Wikipedia