Boek
Nederlands

Weg met die luis!

+1
Weg met die luis!
×
Weg met die luis! Weg met die luis!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pim is trots op zijn stoere kuif. Maar er zit een luis in. Hoe krijgt hij die weg? Samenleesboek op AVI-Start en AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Luizen
Leesniveau
AVI Start, AVI 1, AVI E3, AVI 3
Titel
Weg met die luis!
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
43 p. : ill.
ISBN
9789048711802 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pim is trots op zijn stoere kuif. Maar er woont een luis in. Dat weet Pim pas als de luis tegen hem gaat praten. Pim wil geen luis in zijn haar. Hij kamt fanatiek, maar dat helpt niet. Dan wast hij zijn haar. Maar ook dan is de luis niet weg. De luis legt steeds meer eitjes. Mama-luis krijgt steeds meer kindjes. Pims oma onderneemt actie. Maar of dat afdoende is? Heel grappig verhaal over een probleem waarmee veel kinderen op de basisschool te maken krijgen. Dit boekje uit de nieuwe serie ‘Samenlezers’* bevat afwisselend een paar regels voor een beginnende lezer, die in vetgedrukte zinnen (AVI-Start, geen hoofdletters) de mededelingen van de luis mag voorlezen, en niet-vetgedrukte zinnen voor een meer geoefende lezer (AVI-E3) waarin de rest van het verhaal verteld wordt. De grote illustraties in warme kleuren ondersteunen de tekst uitstekend en tonen veel hilarische details die de lezende kinderen zeker zullen stimuleren enthousiast door te lezen. Een heerlijk leesoefenboek voor lezer…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia

Suggesties