Een Engelse vrouw die in 1939 als vrijwilligster in de verpleging in Londen aan de slag gaat, trekt al snel de aandacht van de geheime dienst en wordt ingezet als spion. Ze moet haar werk geheim houden, ook voor de piloot op wie ze verliefd wordt.
Titel
De spionne
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spy
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2024 | Andere uitgaven
346 p.
Verschijningsdatum
01-02-2024
ISBN
9789021041957 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een romantisch verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Alexandra Wickham is voorbestemd voor een leven op stand, maar vertrekt in 1939 naar Londen om als vrijwilliger in de verpleging aan de slag te gaan. Het feit dat ze vloeiend Frans en Duits spreekt trekt de aandacht van de geheime dienst en binnen een jaar is ze ondergedompeld in een nieuwe wereld. Alexandra mag niemand over haar werk vertellen, ook niet de piloot op wie ze verliefd wordt. Terwijl haar land en dierbaren lijden onder de oorlog, leert zij de kunst van het spioneren. Naarmate ze daarin vordert, worden de risico’s groter en het lastiger haar geheimen te bewaren. In sfeervolle en toegankelijke stijl geschreven.Danielle Steel (New York, 1947) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver, jeugdauteur en romanschrijver. Ze schreef meer dan zestig boeken. Haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia