Brigitte Nicholson verliest haar baan en haar vriend maakt het uit. Ze zoekt haar toevlucht bij haar moeder in New York. Die is op dat moment bezig met een onderzoek naar hun stamboom. Brigitte kan wel wat afleiding gebruiken en besluit haar moeder te helpen. Dan blijkt ze wel heel bijzondere voorouders te hebben.
Titel
Erfenis
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Ellis Post Uiterweer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Legacy
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013 | Andere uitgaven
320 p.
ISBN
9789021809250 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dertiger Brigitte heeft een niet-uitdagende baan op de universiteit en is al jaren samen met haar vriend Ted. In korte tijd verliest ze zowel haar job als haar vriend en Brigitte zoekt toevlucht bij haar moeder. Die is op dat moment bezig met een genealogieproject en Brigitte besluit haar daarmee te helpen. Tijdens het onderzoek stuit ze op een interessant verhaal dat gaat over een opvallende romance tussen een Frans aristocraat en Wachiwi, een indiaans meisje. Brigitte gaat op onderzoek uit om de details van dit liefdesepos tot in de diepte uit te zoeken. In deze roman wordt zowel het verhaal van Brigitte als van Wachiwi verteld. Het verhaal van de laatste is echter een stuk boeiender en spannender dan de belevenissen van Brigitte, dat gedurende het boek wat voortkabbelt. Daarom is dit boek maar deels geslaagd, hoewel de belevenissen van Wachiwi de aandacht van de lezer weten vast te houden. Kleine druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia