Boek
Nederlands

Van onschatbare waarde : drie dochters en een bijzondere erfenis

Danielle Steel (auteur), Marion Drolsbach (vertaler)

Van onschatbare waarde : drie dochters en een bijzondere erfenis

Als de ex-man van Véronique sterft, krijgen zij en haar drie dochters een onverwachte en verrassende erfenis.
Titel
Van onschatbare waarde : drie dochters en een bijzondere erfenis
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Marion Drolsbach
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Precious gifts
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Sijthoff, © 2017 | Andere uitgaven
318 p.
ISBN
9789024574339 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de ex-man van Véronique Parker sterft, krijgen zij en haar drie dochters Timmie, Juliette en Joy een onverwachte en verrassende erfenis. De dochters zijn hardwerkende jonge vrouwen geworden, opgevoed door hun moeder, terwijl hun vader nauwelijks aanwezig was. Hun leven komt nogal op z’n kop te staan na de onthulling van zijn laatste wens. Over het algemeen vlot lezend maar soms wat wijdlopig geschreven roman van de Amerikaanse bestsellerauteur (1947) die inmiddels ruim honderd titels op haar naam heeft staan, die wereldwijd worden verkocht. Voornaamste thema’s zijn liefde en familie, spelend in een welgesteld milieu. Karakters komen redelijk uit de verf: de nogal egoïstische dochters die van hun moeder verwachten dat ze altijd klaar staat en de moeder die een (jongere) man ontmoet en nu voor zichzelf kiest. Beetje dramatiek en uiteindelijk een happy-end.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia