Dvd

28 days later ; 28 weeks later

Danny Boyle (regisseur), Juan Carlos Fresnadillo (regisseur), Cillian Murphy (acteur)
Bevat
28 days later / directed by Danny Boyle (2002 ; ca. 108 min.)
28 weeks later / directed by Juan Carlos Fresnadillo (2007 ; ca. 95 min.)
Zombies
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2012
1 dvd-video
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Duits, Engels voor slechthorenden

Over Danny Boyle

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maximilian Bühn

Danny Boyle (Radcliffe (Lancashire), 20 oktober 1956) is een Engelse filmregisseur en -producent. Zijn bekendste films zijn Trainspotting, 28 Days Later... en Slumdog Millionaire. Daarnaast was hij de regisseur van de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen.

Vroege levensjaren

Danny Boyle werd geboren in een katholiek Iers arbeidersgezin. Zijn moeder kwam uit Ballinasloe, Co Galway, zijn vader uit een Iers gezin dat in Engeland woonde. Boyle koesterde lange tijd de droom priester te worden en ging naar een religieuze school toen hij tiener was. Die droom kwam niet uit en hij startte een studie aan de Thornleigh Salesian College in Bolton en aan de Universiteit van Wales te Bangor.

Hij begon zijn carrière in het theater: eerst bij de Joint Stock Theater Company en daarna bij de Royal Court Theatre waar hij artdirector was va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties