Dvd
Engels
Komedie waarin een schoonmaker in paniek de verveelde en verwende dochter van zijn baas gijzelt en twee engelen de opdracht krijgen het stel te koppelen
Titel
A life less ordinary / dir. by Danny Boyle ; writer John Hodge
Regisseur
Danny Boyle
Acteur
Cameron Diaz Holly Hunter Delroy Lindo Ewan McGregor
Scenarist
John Hodge
Taal
Engels
Uitgever
Polygram Video, 1998 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1997
Speelduur
ca. 99 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Taalkeuze: Engels, Frans
EAN
0044004691024

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse speelfilm uit 1997 van regisseur Danny Boyle. Schoonmaker Robert (Ewan McGregor) raakt achtereenvolgens zijn baan, zijn vriendin en zijn huis kwijt. Uit wanhoop bedreigt hij zijn baas (Ian Holm) en gijzelt in paniek diens verwende en verveelde dochter Celine (Cameron Diaz). In het hiernamaals hebben twee engelen (Delroy Lindo en Holly Hunter) de opdracht gekregen om Robert en Celine aan elkaar te koppelen. Een film waarover de meningen van de critici uiteenlopen. Ab Zagt (Algemeen Dagblad): '(...) een gloedvolle romantische komedie vol bizarre fantasieën en absurde humor. (...) een stijlvolle film (...).' Mark Duursma (Trouw): '(...) de film sprankelt niet.' Huib Stam (Volkskrant): '(...) best een vermakelijke film met een ijzersterke McGregor, een mooie Diaz en een lekkere verzameling songs.' De dvd bevat als extra's opnamen die tijdens het schieten van de film zijn gemaakt en interviews met een groot aantal acteurs en mensen van crew.

Over Danny Boyle

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maximilian Bühn

Danny Boyle (Radcliffe (Lancashire), 20 oktober 1956) is een Engelse filmregisseur en -producent. Zijn bekendste films zijn Trainspotting, 28 Days Later... en Slumdog Millionaire. Daarnaast was hij de regisseur van de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen.

Biografie

Vroege levensjaren

Danny Boyle werd geboren in een katholiek Iers arbeidersgezin. Zijn moeder kwam uit Ballinasloe, Co Galway, zijn vader uit een Iers gezin dat in Engeland woonde. Boyle koesterde lange tijd de droom priester te worden en ging naar een religieuze school toen hij tiener was. Die droom kwam niet uit en hij startte een studie aan de Thornleigh Salesian College in Bolton en aan de Universiteit van Wales te Bangor.

Hij begon zijn carrière in het theater: eerst bij de Joint Stock Theater Company en daarna bij de Royal Court Theatre waar hij artdirector was va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek