Strip
Nederlands

De gocartwedstrijd

Danny Verbiest (scenarist), Gert Verhulst (scenarist), Hans Bourlon (scenarist)
Extra onderwerp
Stripverhalen
Titel
De gocartwedstrijd
Scenarist
Danny Verbiest Gert Verhulst Hans Bourlon
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100 Schelle, 2002
46 p. : ill.
ISBN
905916010X 9789059160101

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ballonstrip naar het Belgische kindertelevisieprogramma Samson. Naast het titelverhaal bevat dit album nog twee avonturen van het hondje Samson en zijn baasje Gert. Ze spelen zich allemaal af in een veilige, overzichtelijke wereld met een aantal vaste karakters. De verhaaltjes in dit album zijn nogal voorspelbaar met wat flauwe humor. Goed getekend en ingekleurd. De teksten in de ballons zijn duidelijk leesbaar maar kleine gedrukt. Ontspanningslectuur vanaf circa 8 jaar.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties