Boek
Nederlands
Als de kabouters Klus en Smal brandjes blussen, nemen ze steeds de verkeerde. Prentenboek met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De kabouterbrandweer
Auteur
Danny Verbiest Gert Verhulst Hans Bourlon
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Lic. Studio 100, 2009 | Andere uitgaven
z.p. : ill.
ISBN
9059161017 9789059161016

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit 23e, zelfstandig te lezen, deeltje over de van de televisie bekende kabouter Plop, gaan Klus en Smal branden blussen. Maar ze blussen de verkeerde branden: ze blussen het vuur van de Plopkoeken en van het vuurtje van Smul waarop hij kastanjes wilde poffen. Maar gelukkig ook het echte brandje bij Lui. De tekst bestaat uit twee tot drie zinnen per pagina en zijn gezet in een grote, schreefloze letter in de platen. De achttien wit omkaderde, paginagrote, stripachtige, felgekleurde illustraties zijn zwartomlijnd. De meerlettergrepige woorden (kabouterbrandweerpak) maken het verhaal niet geschikt om zelf te lezen. Op de harde kaft staat een gekleurde tekening van Klus met een brandweerslang, met op de achtergrond Plop, Lui, Smal en Smul. Een nogal oubollig geheel.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties