Boek
Nederlands

De kaboutersint

Danny Verbiest (auteur), Gert Verhulst (auteur)
Omdat zijn witte konijn in een doorn is getrapt, kan de kaboutersint geen cadeautjes rondbrengen. Prentenboek met clichématige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kabouters, Sinterklaas
Titel
De kaboutersint
Auteur
Danny Verbiest Gert Verhulst
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: Studio 100, 2004 | Andere uitgaven
s.p. : ill.
ISBN
9059161076 9789059161078

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sint komt op z'n sneeuwkonijn naar de kabouters, maar het konijn trapt in een doorn en kan niet verder. De kabouters verbinden het pootje en de kaboutersint bedenkt een oplossing om toch cadeaus rond te brengen: hij komt per ooievaar. Het harde kaft vertoont een vrolijke illustratie van verrast kijkende kabouters. De cartoonachtige illustratie is uitgevoerd in zwarte contouren met vrolijke, felle tinten ingekleurd. Binnenin staat op elke pagina een soortgelijke illustratie in een wit kader. De 1 tot 3 regels tekst staan in de illustratie. Er is veel op te zien en te benoemen. De tekst is eenvoudig en geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar die dit boek ook zelf goed zullen kunnen 'lezen'.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties