Boek
Nederlands

De neus van Marlène

Danny Verbiest (samensteller)

De neus van Marlène

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Drie korte verhalen over het hondje Samson en zijn baasje Gert. Prentenboek met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
De neus van Marlène
Samensteller
Danny Verbiest
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 1998 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Samson en Gert
ISBN
90-76055-16-5

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boekje bevat drie eenvoudige verhaaltjes over Samson (de hond) en Gert (het baasje): 'De neus van Marlène' (Marlène heeft een dikke neus door een ongelukje), 'Met vlag en wimpel' (Samson wil het huis versieren) en 'De tent' (het regent dus maken ze een tent onder de tafel). Elk verhaaltje bestaat uit vier tekeningen. Het einde van twee van de verhaaltjes bevat een puzzeltje. Het boekje is voorzien van paginagrote clichématige tekeningen in felle kleuren. De eenvoudige tekst is in zeer grote, dikke letters gedrukt op de tegenoverliggende pagina. Onder aan de tekstpagina staan afdrukken van hondenpootjes waarin telkens de illustratie van de grote pagina toegevoegd wordt, totdat er vier kleine tekeningen staan en het verhaal compleet is. Samson en Gert zijn bekend van de televisie. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar om voor te lezen.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia